QUI SÓC

Sóc editora gràfica, fotògrafa i professora de fotoperiodisme, llicenciada en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Màster en Edició Gràfica de la UAB. Des de 2007, sóc la Directora de Fotografia de la revista de geografia, divulgació i viatges Descobrir (Sàpiens Publicacions, Grup Cultura 03). També edito Universo, la pàgina a Facebook de l'APOD (Astronomy Picture of the Day), la prestigiosa web de la NASA que cada dia ofereix una imatge comentada per científics astrònoms. A més, formo part del col·lectiu de fotoperiodistes Caja Azul.

He editat les imatges dels llibres 1.250 grams de Formentera, d'Òscar Rodbag, i El Mar, de Martin Gallego, entre d'altres.

Sóc docent del Grau en Fotografia i Creació Digital del Centre de la Imatge i la Tecnologia Multimèdia (CITM) de la Universitat Politècnica de Catalunya, de la Diplomatura de Postgrau de Fotoperiodisme de la UAB, del Postgrau en Fotografia Digital de la Universitat Ramon Llull i de l'Institut d'Estudis Fotogràfics de Catalunya. Com a ponent, he participat en nombroses jornades fotogràfiques i festivals, com Montphoto, Fotonature La Palma, Formentera Fotogràfica, Enfoca de CalafellEivissa Fotocracs, entre d'altres.

He estat fotoperiodista de plantilla del diari Catalunya Sud de Tarragona i col·laboradora de diverses revistes tècniques especialitzades de Montagud Editores. Durant alguns anys, vaig alternar la fotografia amb la tasca de productora i reportera del programa de ràdio La aventura como razón de Ser de Ràdio Barcelona (Cadena SER), fins que al 1997 vaig començar a treballar com a fotògrafa i editora gràfica al diari La Vanguardia. Al 2000, m'incorporo com a redactora a la secció d'edició de El Periódico de Catalunya.

Entre d'altres, he coordinat l'exposició fotogràfica El país de les emocions. 150 número de la revista Descobrir Catalunya, al Palau Robert de Barcelona (2011), La Terra és al Cel, al Museu de Sant Boi, i l'exposició permanent de fotografia del Museu Olímpic de Barcelona. També he format part del jurat de diversos premis, com el LUX 2009 que atorga la Asociación Nacional de Fotógrafos de España, i l'Espai Terra de TV3, sempre vetllant perquè els concursos tinguin unes bases dignes pels fotògrafs.

La meva foto La Via Làctia sobre les Bardenes Reials de Navarra ha estat APOD de la NASA.

1 comentari:

  1. me encantaría poder hacer algún curso contigo,(fotoramiro.blogspot.com)

    ResponElimina

Moltes gràcies pel teu comentari!