26 de nov. 2012

Nou taller 'Com seleccionar i ordenar imatges i convertir-les en una història visual efectiva i estètica', el desembre a VilassarMolts fotògrafs que vénen a veure'm a la redacció del Descobrir m'expliquen que el que més els costa d'un reportatge és editar les fotos. Quines triar d'entre els milers d'imatges disparades? Com saber les que funcionaran? Com organitzar-les? Com explicar una història amb elles? Amb quantes imatges? En quin ordre? Com triar la foto d'obertura d'un reportatge? I la de tancament? Com evitar que ens falti una foto? Com aconseguir que el reportatge sigui estèticament potent?

Si volem que les nostres fotografies expliquin de manera efectiva una història, capturant l'atenció dels espectadors, haurem de saber seleccionar-les i ordenar-les. Si ho fem bé, podrem comunicar molt millor el nostre missatge, ja sigui en un reportatge que volem veure publicat, una exposició, un fotollibre, un multimèdia o un àlbum en una xarxa social.

En aquest taller...
  • Explicaré com passar de tenir una idea de reportatge o projecte fotogràfic a concretar-la correctament, planificar-la, desenvolupar-la i resoldre-la fins convertir-la en un bon treball fotogràfic.
  • Comentarem quines fotografies són indispensables per aconseguir-ho.
  • Us mostraré com seleccionar les que ens interessen, i com, en funció de les fotos que escollim, podrem explicar una història o una altra.
  • Per últim, donarem una ullada a les diferents maneres d'ordenar les fotos per aconseguir que una sèrie d'imatges soltes d'un aspecte de la realitat es converteixi en un discurs visual efectiu i estètic.
Tot això ho farem de manera molt pràctica, amb multitud d'exemples reals. Per això compto amb l'ajut del Manel Soria, que us explicarà l'edició gràfica des del punt de vista del fotògraf: com va plantejar alguns dels seus reportatges, amb quines dificultats s'hi va trobar i com les va resoldre.

Si creus que aquest és el taller que estaves esperant, aquestes són les dades:

Data: dissabte 15 de desembre de 2012
Horari: de 10 a 14h i de 16 a 20h, amb petit descans a la primera part
Lloc: Museu Arxiu de Vilassar de Dalt (vegeu Google Maps)

Professors:
  • Maria Rosa Vila. Editora gràfica, fotògrafa i periodista. Màster en Edició Gràfica de la UAB. Directora de Fotografia de la revista Descobrir, editora espanyola de la pàgina de l'APOD (Astronomy Picture of the Day) de la NASA al Facebook, i editora gràfica de diversos fotollibres.
  • Manel Soria. Fotògraf especialitzat en astrofotografia i natura. Ha publicat reportatges en diversos mitjans, i algunes de les seves imatges han estat APOD de la NASA. És, a més, doctor enginyer industrial i professor de la facultat d'Enginyeria Aeronàutica a la Universitat Politècnica de Catalunya. Autor del bloc Frikosal.

Preu del taller: 80€ o 100€ incloent-hi dinar al Restaurant El Teler. Si teniu el Carnet d’Amic d’Espaifotogràfic hi ha un descompte de 10€ en ambdós casos.

La inscripció al taller es formalitza en fer el corresponent pagament. El podeu fer immediatament mitjançant PayPal (pagament segur) que també us permet pagar amb targeta de crèdit encara que no en sigueu usuaris. Si ho preferiu, també podeu pagar fent un ingrés en el compte 0081 0379 88 0001142220 del Banc de Sabadell. Imprescindible indicar el nom i telèfon o email de contacte en el concepte de l’ingrés.

Us garantim que el taller serà molt didàctic i us resoldrà tots els dubtes i misteris de l'edició gràfica.

A veure qui s'anima i s'hi apunta. Serà un plaer veure'ns allà!

Nota. L'organització es reserva el dret d'anul·lar o modificar el taller per manca de participants.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies pel teu comentari!