16 de març 2012

'How to make a book with Steidl', un documental sobre com editar un llibre fotogràfic de luxe


Gerhard Steidl és un editor i impressor alemany que durant 40 anys ha estat combinant de forma brillant ambdues facetes per a produir els llibres dels fotògrafs més reconeguts del planeta. Utilitzant materials no convencionals i tècniques d'impressió innovadores, ha creat llibres de fotografia que sobrepassen l'àmbit de la mera producció editorial.

Cada pàgina que surt de la seva impremta de Göttingen -a dues hores al nord de Frankfurt, Alemanya- és revisada per ell personalment. El seu perfeccionisme i domini de l'art de la impressió l'han fet guanyar el màxim reconeixement internacional. Per això, fotògrafs com Martin Parr, Bruce Davidson, Susan Meiselas, Bill Brandt, Michel Comte i Robert Frank, entre d'altres, han decidit deixar en mans de Steidl la concepció i producció de la seva obra més important.

Ara, el documental How to make a book with Steidl, de Jörg Adolph i Gereon Wetzel, ens mostra el treball d'aquest gran mestre mentre col·laborava amb alguns dels fotògrafs més famosos del planeta, ja fos a Nova York, Londres, París, el desert de Catar o el seu estudi de Göttingen, on tot es gesta en el mateix lloc, des del naixement de la idea inicial de l'artista fins el llibre totalment acabat.

Un documental molt recomanable per a tots aquells fotògrafs que vulguin autoeditar-se un llibre i convertir-lo en un objecte d'art únic. El podreu trobar en DVD a la llibreria Kowasa de Barcelona per 17€ o comprant-lo a la seva web, en VO Anglès / Alemany i subtítols en castellà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies pel teu comentari!