1 d’abr. 2011

El fotoperiodista Paco Elvira estrena un projecte doble, la novel·la i exposició fotogràfica 'Un dia de mayo'


Hi ha gent que amb la seva trajectòria és capaç de demostrar les seves múltiples facetes i aptituds. El meu amic Paco Elvira n'és un. El veterà fotoperiodista, professor de fotografia i un dels blocaires més coneguts i actius d'Internet, mostra una vegada més les seves capacitats polifacètiques presentant el proper dilluns 4 d'abril un doble projecte: l'estrena de Un dia de mayo, la seva primera novel·la, i una exposició de fotografies d'alguns dels escenaris on es desenvolupa l'acció.

Un dia de mayo és un relat de fotoperiodisme i investigació, és clar. La novel·la narra les peripècies d'un periodista que treballa en un dels diaris més coneguts de Barcelona i investiga una complexa trama d'armes. "És una barreja de ficció i realitat en la qual apareixen molts amics, amb el nom canviat, encara que fàcils de reconèixer", afirma el Paco, cosa que, de ben segur, serà un bon al·licient per a tots els que portem anys en aquesta professió.

Al llibre, el Paco també descriu algunes de les seves fotos més conegudes, ja que "el protagonista és un periodista que durant la seva investigació viatja a països que conec molt bé", argumenta. Amb aquest pretext, els principals escenaris que apareixen descrits en el relat (Marbella, Irlanda del Nord, Macedònia i Hong-Kong) es transformen en una exposició de 22 fotografies, 11 a color i 11 en blanc i negre, que es podrà veure a la galeria Valid Foto de Barcelona. Cada imatge, a més, porta escrit de la seva pròpia mà el passatge de la novel·la relacionat.

Una de les fotos de l'exposició 'Un dia de mayo'

La presentació del llibre i la inauguració de l'exposició seran el dilluns 4 d'abril a les 7 de la tarda a la Galeria Valid Foto, al carrer Buentaventura Muñoz 6, de Barcelona. L'exposició es podrà veure fins el dia de Sant Jordi.

De ben segur que la novel·la del Paco Elvira ens farà gaudir i rememorar uns anys daurats del periodisme al nostre país, i es convertirà en un referent per a les noves generacions de periodistes.

Enhorabona Paco per aquest projecte tan rodó!

5 comentaris:

 1. Ja tinc un llibre pel dia de Sant Jordi, no?

  ResponElimina
 2. Això, és el llibre ideal per Sant Jordi.
  Em sap molt greu perdre'm la presentació, surto de viatge en unes hores.

  ResponElimina
 3. L'autor ha eliminat aquest comentari.

  ResponElimina
 4. Estimada Maria Rosa,
  Moltes gràcies per a teva entrada. Només volia comentar que des de la darrera vegada que varem parlar hi han uns canvis a l’exposició. Segons el consell d’en Fernando Peracho les fotos no duran el text escrit a sobre, es presentaran netes. El text, corresponent a la pàgina del llibre en que es descriu la imatge, s’enganxarà al costat fora de la foto. El Fernando sap molt sobre els temes expositius i jo segueixo els seus consells amb els ulls tancats.

  Gràcies Tino, i parlant de Sant Jordi un dels llibres ideals per comprar aquest dia tan assenyalat es el teu de la col•lecció Foto a Foto.

  Es una llàstima Rafa, bon viatge, i tindré la gran sort de coincidir amb tu el proper mes en un viatge de blocaires.

  ResponElimina
 5. Pinta bonito!. Felicidades para Paco. Al igual que mi tocayo Rafa Pérez, yo me perderé la inaguración: a esa hora estaré dando clases..

  ResponElimina

Moltes gràcies pel teu comentari!