30 de gen. 2010

La Fábrica dedica un número de Matador a Barcelona i organitza un certamen de fotografia pel juliol a la Virreina

Recordeu que fa uns mesos La Fábrica (l'empresa cultural de referència més important de l'estat espanyol) va obrir un local al carrer Tapioles de Barcelona? Doncs bé, el seu aterratge a la ciutat comença a donar els primers fruits. Per començar, acaben d'editar un nou número de la revista de culte Matador dedicat a Barcelona, en concret el que correspon a la lletra M de l'abecedari. La publicació, que va néixer fa 15 anys amb la lletra A i acabarà el 2028 amb la Z, és el primer producte que va arrencar La Fábrica en els seus orígens.

Des de 1995, cada any Alberto Anaut i el seu equip proposen a autors i artistes de diferents camps tractar i desenvolupar una idea, un concepte per a la revista. L'eix d'enguany és la ciutat de Barcelona. La idea va néixer mentre La Fábrica arrencava la nova seu del carrer Tapioles. El número combina la mirada de fotògrafs clàssics com Francesc Català-Roca i moderns com Manel Esclusa, Txema Salvans i Ferran Freixa amb els textos de grans autors catalans com Eduardo Mendoza, Félix de Azua o Josep Pla.

Tot i que és una revista, Matador no es ven als quioscs, ja que més bé sembla un coffee book table. Es pot adquirir a les llibreries més importants i també per subscripció. El preu està en proporció directa amb la mida de la revista, 60€.

A banda de Matador, La Fábrica també té previst organitzar a Barcelona la primera edició del certamen Meeting Point-Ojo de Pez. En la presentació de Matador a la premsa dimecres passat al carrer Tapioles, Alberto Anaut (l'ànima de La Fábrica) va anunciar que el mes de juliol el palau de la Virreina acollirà un centenar de professionals internacionals per a debatre sobre fotografia. No va donar-ne més detalls, però crec que és una gran notícia que els artífex de PhotoEspaña apostin per Barcelona i tinguin la intenció de dinamitzar el panorama fotogràfic català. Caldrà estar-ne a l'aguaït.

2 comentaris:

  1. Es cosa meva o s´està movent la cosa?
    Estarem pendents de la Virreina.

    ResponElimina
  2. Es mou, es mou! La movem!!!

    ResponElimina

Moltes gràcies pel teu comentari!