7 de gen. 2010

Descobrir Catalunya estrena una nova secció dedicada als fotògrafs

Any nou, secció nova!
A la revista Descobrir estem d’estrena. Compromesos com estem amb la fotografia de qualitat, i amb la intenció de donar a conèixer els millors fotògrafs del país i la seva obra, acabem d’inaugurar una nova secció anomenada “Mirades”, una mena de vitrina del fotògraf en paper. La idea és que cada mes publicarem quatre fotos grans vinculades amb el nostre territori (dues a doble pàgina i dues a pàgina sencera) d’un fotògraf diferent especialitzat en fotografia de viatges, fauna o natura.

Un dels al·licients de la nova secció és que els fotògrafs seran també els autors dels breus textos que acompanyaran les fotos. Hi podran explicar el que vulguin de les seves imatges (anècdotes, detalls del lloc on van fer les fotos, qüestions tècniques, etc.). Al costat dels comentaris també hi apareixeran un retrat de l’autor i un breu currículum.

Per les primeres Mirades que publiquem en el número de gener que ja és al quiosc, hem triat a l’Andoni Canela, un dels més reconeguts especialistes en natura, medi i biodiversitat, darrer Premi Godó de Fotoperiodisme 2009 per un reportatge sobre el llop ibèric. El número següent, el de febrer, estarà dedicat al Tino Soriano.

Una bona notícia pels qui aposten per una fotografia de qualitat, no creieu?

22 comentaris:

 1. I tan que és una bona noticia, Maria Rosa. Acostumats com estem els fotògrafs a que la nostra obra sembli anònima degut als crèdits microscòpics posats de costat a les imatges, que pràcticament ningú llegeix. Aquesta iniciativa serà molt ben rebuda, espero que també pels lectors.

  ResponElimina
 2. Un iniciativa genial Maria Rosa. Crec que convé que el públic general conegui els noms propis de la fotografia. Tothom, fora de la nostra professió, coneix cantants, escriptors, pintors,...però de fotògrafs ningú no en sap res. Tant de bo hi hagués més iniciatives com aquesta que potenciessin i reconeguessin la nostra feina. Enhorabona.

  ResponElimina
 3. Maria Rosa,
  el Descobrir es, cada vegada més, la revista de referència.

  ResponElimina
 4. Una gran iniciativa que honora una gran revista. I els dos primers seleccionats molt encertats.

  ResponElimina
 5. He vist la secció i m'ha encantat!!! Serà una oportunitat boníssima per saber més coses!!! A més els fotògrafs sempre signeu amb lletra petita, i d'aquesta manera la gent de peu pla us podrem conèixer!!! Visca!!!

  ResponElimina
 6. Gràcies!!! Una iniciativa genial...

  ResponElimina
 7. Tenemos que buscar la manera de unir fuerzas y darle una orientación a todo lo que está pasando...

  ResponElimina
 8. Jo també vui formar part de la llista de els teus fotògraf preferits. Gràcies

  manel sanz
  www.manelsanz.cat

  ResponElimina
 9. Una iniciativa que mostra la filosofia de la revista. Honorable !

  Estaria be saber, si es pot. Si amb aquest canvis innovadors apostant per la qualitat fotogràfica i per els fotògrafs, si la revista d'aquí uns mesos es veu obligada a incrementar la seva tirada.

  Estic segur que si i serà un exemple a seguir per la resta de publicacions...

  Felicitats!
  David

  ResponElimina
 10. Bona iniciativa! El que comenta Kris Ubach és molt cert, els fotògrafs són perfectes desconeguts fora del nostre àmbit.

  ResponElimina
 11. Soc un incondicional de "Descobrir" des de fa uns anys, i aquest es un atractiu mes per no perdre costum. Enhorabona i gracies.

  ResponElimina
 12. A parte de la nueva sección, que creo que es una muy buena idea, la revista mantiene un nivel altísimo tanto de calidad fotográfica como de contenidos.
  A seguir así.
  Enhorabuena por la culpa que tú tienes M.R.
  una abraçada

  ResponElimina
 13. L'autor ha eliminat aquest comentari.

  ResponElimina
 14. cierto.como decis algunos, ponen el autor junto a la foto y eso nadie o casi nadie, lo mira.yo si porque me interesa saber quien ha hecho esa fotografía tan maravillosa.estoy deacuerdo con Kris.aqui sois unos desconocidos.gracias a esta iniciativa, vamos a poder descubrir los artistas que tenemos. ¡Enhorabuena, María Rosa!

  ResponElimina
 15. Moltes gràcies a tots pel vostre suport i la vostra empenta! Espero que Descobrir Catalunya contribueixi a que molta gent descobreixi també l'enorme talent fotogràfic que existeix en aquest país.
  Gràcies a tots!

  ResponElimina
 16. M'agradaria que a part dels fotògrafs profesionals que participan en la revista, els fotògrafs aficionats com jo tinguesim la oportunitat d'enviar-vos algunes fotografies i poder participar-hi també.

  ResponElimina
 17. @nix, sempre estic oberta a rebre a qualsevol proposta de reportatge de qualsevol fotògraf, sigui professional o no. Si t'hi animes, ja saps on sóc 8-)
  Gràcies pel teu comentari.
  MR

  ResponElimina

Moltes gràcies pel teu comentari!