29 d’oct. 2009

De la fotografia al vídeo documental: l'exemple de Yassine Ouhilal

Els grans fotògrafs de natura es distingeixen per tenir un neguit que els empeny a deixar una i una altra vegada les comoditats i la seguretat de la vida civilitzada i seguir el seu propi camí interior. No és estrany, doncs, que un gran nombre d'alpinistes, submarinistes i aventurers s'hagin convertit en fotògrafs professionals. Aquest és el cas d'en Yassine (Yazzy) Ouhilal, un canadenc que ha esdevingut un dels fotògrafs de surf més famosos del món gràcies a que des de la seva adolescència s'ha dedicat en cos i ànima a les seves dues passions, la fotografia i el surf.

Durant els darrers 10 anys, Yazzy ha capturat per a nombroses revistes i empreses imatges sorprenents i captivadores de surfistes en acció en els llocs més remots i inexplorats del planeta. Ara ha donat un pas més enllà i, després de passar per una escola de cinema, acaba d'estrenar el seu primer documental sobre surf a l'Àrtic filmat íntegrament amb la Canon 5D Mark II, la nova rèflex digital que permet fer fotografies i vídeo d'alta definició. Segons Yazzy, per a ell el cinema és una progressió natural. “Ara, gràcies a la tecnologia, la línia que hi ha entre la fotografia i el cinema és cada vegada més prima -assegura-. Amb la tecnologia d'avui es poden produir alguns treballs molt interessants i autèntics”. És aquest un exemple de l'evolució que experimentarà la fotografia pròximament, empenyent els límits per dissoldre la línia que la separa del vídeo?

Aquí teniu el vídeo de Yassine Ouhilal per si li voleu donar una ullada.

3 comentaris:

 1. La foto es espectacular, espero poder veure i retratar l'aurora boreal algun dia.

  El video (encara que no l'he pogut veure tot perquè va molt lent des d'on soc) també i certament aporta un contingut que la foto no podria donar, encara que jo em quedo amb aquesta foto fixa.

  Va haver-hi una mica de polèmica amb el tema de que les DSLR fessin video, però a mi em sembla que es una possibilitat més i algun cop n'he tingut ganes. Per a un autor que treballi tot sol un problema del video és la enorme quantitat de temps que s'ha de destinar a l'edició.

  ResponElimina
 2. disculpa per la interrupció, et deixo un enllaç que potser t'interessa. Es del FotoPres09. Noticia del 20 minutos.es

  http://www.20minutos.es/noticia/554323/0/miradas/violencia/fotopres/

  ResponElimina
 3. Si Frikosal, l'edició és un dels inconvenients que veig en la producció de vídeos. Però també és cert que pot resultar un al·licient per a altres fotògrafs, qui sap.
  En el cas del vídeo de l'Àrtic, el fotògraf diu que va trigar 3 mesos a editar tot el material que havia gravat al llarg de 44 dies. Durant els primers dos mesos, bàsicament va fer una selecció de les imatges en brut per deixar les 40 hores que havia gravat, a prop de 4 hores. Després va separar tots els clips en diferents categories: imatges generals, d'acció, entrevistes, etc. fins a deixar-ho tot reduït a una hora de gravació.
  Si a això li afegim tot el tema de l'àudio (segons Yazzy, va haver d'escoltar hores i hores de so i entrevistes per poder acoplar el so amb les imatges i acabar el muntatge), doncs l'edició de vídeo se'm presenta com una opció força feixuga, llarga i farragosa.
  Però bé, tot és posar-s'hi. 
  Adrià, mil gràcies per l'enllaç. No em penso perdre aquesta exposició 8-)

  ResponElimina

Moltes gràcies pel teu comentari!