7 de maig 2009

El cotxe i la fotografia, una bona simbiosi

Quina relació hi ha entre els cotxes i la fotografia? Per respondre a aquesta qüestió, la revista Exit dedica el seu número 34, de venda ja als quioscs, a mostrar que el cotxe, la màquina per excel·lència, és un dels protagonistes essencials en la història de la fotografia.

Des del seu naixement, en paral·lel amb el de la fotografia, el cotxe planteja una sèrie de temes que la fotografia, millor que cap altra expressió artística, ha sabut reflectir. Aquest número d'Exit s'ha estructurat tenint en compte alguns d'aquests temes: la relació del cotxe amb l'individu, amb la carretera, la velocitat, el paisatge urbà, els accidents... I tot des d'un punt de vista fotogràfic. Per exemple, mentre l'article principal analitza la trajectòria de l'automòbil com a tema en les arts plàstiques (des de Da Vinci, passant pels futuristes, l'art pop dels anys 60, la cultura de la customització i els artistes contemporanis d'avui), un altre article mostra com els fotògrafs han adoptat l'automòbil com a tema fins a convertir-lo en un símbol que forma part de la iconografia de la ciutat moderna.

Exit és una revista trimestral, temàtica i bilingüe (espanyol / anglès) editada per Rosa Olivares y Asociados, SL (Madrid), dedicada a les arts visuals actuals més característiques, sobre tot a la fotografia.

1 comentari:

Moltes gràcies pel teu comentari!