26 d’abr. 2009

El festival SCAN 2009 transforma Tarragona en la capital de la fotografia

El proper 7 de maig s'inaugura a Tarragona la segona edició del festival de fotografia SCAN 2009. Un dels objectius del festival és difondre els treballs fotogràfics d'autors i autores novells a través de la mostra Talent Latent, que es podrà visitar al Mercat Central de Tarragona (a la foto) des del 7 de maig fins el 5 de juliol. A més, la resta de museus i centres culturals de la ciutat oferiran 14 exposicions fotogràfiques amb treballs de gran qualitat que completaran la proposta de Talent Latent.

A banda, el festival també tractarà la vessant teòrica de la imatge a través de xerrades, simposis, tallers i conferències. L'editor gràfic del Magazine de La Vanguardia, Pepe Baeza; el fotoperiodista Clemente Bernad i l'ex-director de Le Monde Diplomatique Ignacio Ramonet, debatran de manera virtual sobre la funció documental de la fotografia. El diàleg es podrà seguir per internet, però la conversa presencial entre els tres protagonistes tindrà lloc el 13 de maig al Teatre Metropol de Tarragona.

El dijous 14 de maig començarà el Simposi 'Instantànies de la teoria de la fotografia'. Durant tres dies s'analitzarà l'essència de la fotografia i la seva teoria. Les ponències tindran lloc a la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona. El Simposi, dirigit per Pedro Vicente Mullor, no només pretén ser un marc de debat per explorar l'estat, funció, usos, aplicacions i futur de la teoria de la fotografia, sinó també explorar el pensament contemporani i la necessitat de trobar noves fórmules d'entendre la fotografia i la seva relació amb el món.

Per la seva banda, l'Escola d'Art i Disseny de Tarragona oferirà la master class fotogràfica 'Territoris, ciutats, senyores i supermanes' que impartirà el fotògraf Jordi Bernadó. El curs teoricopràctic té com a tema l'anàlisi i la mirada sobre el territori des d'una perspectiva artística i de pensament contemporani.

Per últim, la Biblioteca Pública de Tarragona s'uneix a SCAN per oferir les conferències 'Fotografia d'arquitectura: una literatura gràfica', a càrrec de Lluís Casals, fotògraf d'arquitectura, i 'Què és un llibre de fotografia. Disseny i gestió d'una col lecció de llibres de fotografia', a càrrec d'Antonio Ansón, professor a la Universitat de Saragossa, assagista de literatura, cinema i art. En aquestes conferències s'analitzaran els nexes que uneixen la fotografia amb l'arquitectura i la literatura, respectivament.

Per assistir a qualsevol d'aquestes jornades, cal fer una inscripció prèvia a inscripcions@scan.cat. I si vols rebre informació de SCAN, posa-t'hi en contacte a través de scan@scan.cat. També pots consultar el programa.

3 comentaris:

 1. Gracies per la informació. Prenc nota

  ResponElimina
 2. Doncs una escapadeta a Tarragona caurà fijo... si m'ho puc combinar a la feina, baixaré a la xerrada del Pepe Baeza, el Clemente Bernad i l'Ignacio Ramonet.

  Una salutació!

  ResponElimina
 3. Doncs a veure si coincidim per Tarragona i puc saludar-te personalment, Alberto.
  I a tu Manel, gràcies per passar-te per aquí.

  ResponElimina

Moltes gràcies pel teu comentari!