12 de febr. 2009

Les fotos més salvatges d'Europa

Foto: Diego López.

Si a algú li preguntéssim on podem trobar una natura salvatge exuberant o paratges naturals de gran bellesa, probablement ens contestaria que a l’Àfrica, Amèrica, l'Antàrtida o potser fins i tot Oceania. Difícilment a algú se li acudiria anomenar Europa. Doncs bé, per demostrar que Europa és alguna cosa més que un continent ple d’autopistes i ciutats, el maig de l’any passat, tres fotògrafs de Suècia, Alemanya i Escòcia especialitzats en fotografia de natura, van decidir unir els seus esforços i tirar endavant una iniciativa en comú amb un únic objectiu: donar a conèixer les meravelles naturals del continent europeu.

Així va néixer el Wild Wonders of Europe, un projecte pel qual han estat contractats 58 dels millors fotògrafs europeus de natura. La seva missió és fotografiar les meravelles naturals del continent (paratges i fauna) per donar-les a conèixer i conscienciar al món sobre la necessitat de preservar aquest patrimoni natural.

Fins el juliol de 2009, els fotògrafs, repartits per tots els països europeus, fotografien els paisatges, animals i vegetals més carismàtics. Entre ells hi ha els magnífics Iñaki Relanzón, José B. Ruiz, Juan Carlos Muñoz, Diego López i Francisco Márquez. El seu treball es pot seguir minut a minut a través de la web de la Wild Wonders of Europe. Més tard, entre 2010 i 2013, s’exposarà de manera itinerant per 44 països europeus i es publicarà un llibre de fotografia de gran format en diferents idiomes. També es realitzaran audiovisuals i documentals per a televisió. I tot, utilitzant el gran poder emocional de la fotografia per a que milions de persones prenguin consciència i s’enamorin de les meravelles naturals d’Europa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies pel teu comentari!