28 de gen. 2009

Llibres que són una temptació

L'altra dia, el fotògraf Gonzalo Sanguinetti (que controla molt bé algunes pàgines que hi ha a la xarxa relacionades amb fotografia) em va comentar que a la botiga online de l'agència Magnum es poden adquirir exemplars de llibres fotogràfics signats pels propis fotògrafs de la mítica agència. Tota una temptació pels professionals i els mitòmans de la fotografia, és clar. Després de capbussar-m'hi, he comprovat que l'oferta que hi tenen és molt atractiva.

A la botiga de Magnum, hi podem trobar llibres de Susan Meiselas, Leonard Freed, Alex Webb, Martin Parr o Paul Fusco, entre d'altres, rubricats per ells mateixos, i edicions limitades també signades. Obviament, els preus varien en un cas o un altre. En el dels llibres signats, els preus van des dels 35$ (27'84€) del llibre de Chien-Chi Chang 'Double Happiness' fins els 1.750$ (1.391'91€) que es poden arribar a pagar pel llibre de Josef Koudelka 'Reconnaissance Wales'. Les edicions limitades són bastant més cares: fins a 1.600$ (1.272'60€) per una edició de luxe de 'Fashion Box', de Bruce Gilden, que inclou tres làmines signades pel propi fotògraf.

D'entre els llibres disponibles, el Gonzalo i jo vam coincidir en destacar-ne un en particular: el de Larry Towell, 'The World From My Front Porch', una deliciosa col·lecció de fotografies de la vida familiar del fotògraf a la seva casa rural d'Ontario. La revista Photo-Eye Magazine el considera, amb bon criteri, un dels 10 millors llibres de fotografia de 2008. Magnum té a la venda la primera edició canadenca signada per Larry Towell a un preu de 125$ (94'34€). La compra es pot realitzar per internet i telèfon en euros, i la comanda triga aproximadament un mes en arribar.

Si la butxaca m'ho permet, i com que d'aquí a tres setmanes és el meu aniversari, potser em doni un caprici.

2 comentaris:

  1. Hola Maria Rosa!, hemos coincidido en el libro, lo vi hace poco y debe ser una maravilla, no se si has visto su trabajo, gano un word press photo con ese trabajo...para los freelances autónomos como yo se sale del presupuesto, tal vez algun dia..

    saludos
    dani

    ResponElimina
  2. Maria Rosa, m’encanta Larry Towell, conec el porxo de la seva casa: ho he vist en un vídeo sobre Magnum, segur que es un llibre fantàstic. Igual hi podríem trobar alguna relació entre fotografiar des de el porxo o des de una finestra, je,je…Gràcies per la informació.

    ResponElimina

Moltes gràcies pel teu comentari!