19 de gen. 2009

Art mòbil a les carreteres nipones

Masaru Tatsuki és un fotògraf que s'ha passat una dècada recorrent el Japó per fotografiar uns vehicles molt particulars que omplen les carreteres nipones. Són camions que els seus conductors han guarnit amb llums llampants de neó i interiors excessius, que recorden un casino ambulant de Las Vegas. Però Tatsuki no només ha fotografiat els impressionats camions, sinó també els conductors que han convertit l'afició de decorar el seu vehicle en tota una forma de vida i expressió. El resultat d'aquest llarg projecte és un llibre fotogràfic titulat Decotora, terme japonès amb el qual es designa una decoració escandalosa dels camions que al Japó ha esdevingut tota una subcultura, i una exposició a la Tai Gallerie de Nou Mèxic.

El treball fotogràfic de Tatsuki és d'un impacte visual molt potent, ple de referències a la cultura pop i les marques comercials, que ens porta a reflexionar sobre els actuals valors consumistes de la societat japonesa i per extensió de l'occidental.

2 comentaris:

  1. Buenísimo el tema y espectaculares las fotos ¡¡Menudo reportaje para un dominical!!! Estos japoneses son una pasada. Oscar

    ResponElimina
  2. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina

Moltes gràcies pel teu comentari!