10 de des. 2008

Un naturalista del segle XXISi hi ha algú que coneix les comarques més meridionals del territori català com el palmell de la seva mà, aquest és el fotògraf Mariano Cebolla. No en va porta tota la vida fent-hi fotos. I quines fotos!

Cebolla és un educador ambiental i fotògraf que viu i treballa al Delta de l'Ebre des de ben petit. Durant molts anys ha realitzat censos i treballs de camp dins el parc natural del delta, on la fotografia ha constituït una eina fonamental pels seus estudis i observacions, especialment de les aus.

No hi ha ocell, animal ni paisatge de les terres de l'Ebre que Cebolla no hagi fotografiat. Amb el mateix esperit que el d'aquells naturalistes francesos del segle XVIII, l'extens i exhaustiu treball fotogràfic de Mariano Cebolla combina la vocació enciclopèdica i didàctica amb un gran sentit estètic i pictòric. Imatges espectaculars que revelen paisatges d'una bellesa indòmita i un valor faunístic extraordinari i que han estat publicades en revistes com National Geographic i Descobrir Catalunya.

El seu darrer llibre, Els Ports de Beseit, que conté més de 100 fotos, n'és un bon exemple.

1 comentari:

 1. Hola Maria Rosa,

  T'envio aquest link, per si creus que us pot ser d'utilitat en algún moment a "Descobrir Catalunya" en qüestions de natura i trekking.

  www.idhuesca.com

  Mercès

  Imma

  ResponElimina

Moltes gràcies pel teu comentari!