17 de des. 2008

Les fotos més pictòriques de Magnum


L’agència fotogràfica Magnum, a banda de la seva interessant web, disposa d’un blog per debatre sobre fotografia i fotoperiodisme, mostrar les històries que s’amaguen darrera les imatges i explorar les motivacions de cada projecte de l’agència. La gràcia del blog és que són els propis fotògrafs de Magnum els que el gestionen i escriuen els posts. El novembre passat, un d’ells, l'Alec Soth, va posar en marxa un senzill concurs des del blog: els internautes havien de trobar una imatge de l’arxiu de Magnum que recordés una pintura famosa i votar la millor comparació. Una excel·lent excusa per endinsar-se dins l’extens catàleg de l’agència. El resultat són 72 propostes ben curioses. Finalment, la comparació guanyadora ha estat la de la foto de Paolo Pellegrin, 'Château d'IF' (la primera de dalt), amb el quadre de Turner 'Tempesta de neu' (la segona imatge). Ja direu què us sembla.

2 comentaris:

 1. Al.lucinant. Deu ni do les curiositats que expliques al teu blog. Felicitats.

  Per cert, no et perdis la pel.lícula "La sombra del Iceberg". Imagino que ja saps que va sobre la foto del milicià de Robert Capa. Al meu blog i a informació facilitada pel co-director Hugo Domènech.

  Abraçada i Bones Festes

  Tino

  ResponElimina
 2. Ei Tino! m'agrada saber que tu també visites el bloc de la Maria Rosa. Al seu costat, podem aprendre i disfrutar de la seva gran curiositat.
  Records a l'Anna i ara miraré el teu blog.
  Consol

  ResponElimina

Moltes gràcies pel teu comentari!