23 de des. 2008

L'any 2008, en fotos

Quan arriben aquestes dates, molts mitjans de comunicació publiquen o emeten recopilacions de notícies i imatges del que ha estat l’any que s’acaba. La versió digital del diari The Boston Globe n’ha publicat una molt interessant de fotografies de les principals agències de notícies (Reuters, AP, Getty, AFP). Una col·lecció que mostra una porció del que ha estat la vida al nostre món al llarg dels darrers 12 mesos. Les fotos es poden veure repartides en tres entrades. En total, 120 imatges de grans fotògrafs (José Manuel Cendón –el fotògraf segrestat a Somàlia–, Paula Bronstein, Emilio Morenatti...) que mostren la paradoxa d’un món on el caos, la bellesa, el drama i l’esperança conviuen. Aquí en teniu una petita mostra.

A la primera foto, de Sigit Pamungkas (Reuters), hi apareixen un grup de dones musulmanes que assisteixen a les pregàries del primer dia de Ramadan, a la mesquita de Surabaya, a l’est de Java (Indonèsia) el passat 31 d’agost. A la segona, també de Reuters, dos estudiants s’entrenen a l’Escola d’Arts Marcials Xuecheng de Zaozhuang, a la província xinesa de Shandong l’11 de juny passat. Espero que passeu una bona estona. Ah! I bon Nadal a tots.

4 comentaris:

 1. El meu regal de reis, temps per navegar per pàgines com la teva. "120 imatges que mostren la paradoxa d'un món on el caos, la bellessa, el drama i l'esperança conviuen" i podríen ser moltes més, tota una lliçó de la realitat del nostre món actual. Estic llegint el segon llibre de Hosseini, sensibilitzada pel tema ,les imatges del món musulmà són les que més m'han capturat. La que tu vas escollir, de la petita a la mesquita, és realment fascinant.

  ResponElimina
 2. Per si a algú li interessa, avui he vist la foto de la nena de la mesquita en el National Geographic de febrer, a doble pàgina. Preciosa!

  ResponElimina
 3. Gràcies per la info! tal i com et vaig cometnar en el darrer missatge, després de llegir els dos llibres de Hosseini i conèixer de més aprop el drama sociopolític d'aquest poble, m'encantarà veure la foto al NGeographic.
  Mil abraçades, Consol

  ResponElimina

Moltes gràcies pel teu comentari!