27 de nov. 2008

La rescatadora del patrimoni oblidat


La Consol Bancells és una fotògrafa, historiadora de l’art i documentalista especialitzada en la investigació de les arts decoratives aplicades a l’arquitectura. A partir del seu treball de recerca rigorós i exhaustiu arreu dels Països Catalans, Bancells retrata barreteries, herbolaris, hotels i restaurants modernistes, pastisseries, botigues de queviures, de joguines... I tot luxe de detalls: làmpares, timbres, espieres, balances, màquines enregistradores, vitralls... Tot un inventari fotogràfic que Bancells ha publicat en un bon grapat de llibres recopilatoris, on mostra les millors botigues històriques, el modernisme més interessant de l’Eixample barceloní, o les farmàcies més antigues del país. Una manera de rescatar de l’oblit el nostre patrimoni cultural i denunciar la destrucció d’un llegat de gran valor.

2 comentaris:

  1. Rocaguinarda12/12/08 19:19

    Es tracta d'un llibre magnífic. Alguns dels elements que es descriuen ja han desaparegut per desgracia. La fotògrafa té un ull superdotat que captura la bellesa dels detalls més petits.

    ResponElimina
  2. Si, Rocaguinarda, és una llàstima que mica en mica, aquest patrimoni tan imponent desaparegui. En certa manera, però, gràcies a les fotografies de la Consol, es mantindrà etern. Gràcies pel teu comentari.

    ResponElimina

Moltes gràcies pel teu comentari!